Online přednáška - "Jak se zbavit nespavosti pomocí bylinek a změny vašich zvyků"Online přednáška - Jak snadno vyrobit účinnou bylinnou tinkturu a vyhnout se přitom chybám (VIDEO)
Přednáška "Léčba jídlem aneb naše strava pohledem pěti elementů tradiční čínské medicíny" (Power point soubor + zvuk MP3)
Soubor obsahuje 179 slajdů a zvukový záznam z přednášky má délku 2 hodiny. Povídání se věnuje velmi stručně definici monády, charakteristice pěti Hybatelů tradiční čínské medicíny a v hlavní části zmiňuji stovku potravin, u kterých se dozvíte jakým způsobem působí na lidské tělo a kdy je vhodné je jíst (jaro-léto-podzim-zima; ráno-poledne-večer).
Popis
Délka přednášky: power point slajdy 183 slajdů + zvukový soubor (2 hodiny)
Datum vytvoření souboru: březen 2023
Typ souboru: Powerpoint (ppt) + MP3
Počet obrázků v přednášce: cca. 200 ks
Doba přípravy přednášky přednášejícími: 12 dnů
Osnova přednášky:
-
velmi stručně charakteristika pěti Hybetelů (Dřevo, Oheň, Země, Kov, Voda)
-
stručná demontrace co znamená monáda yin, yang,
-
charakteristika potravin
-
povaha,
-
afinita,
-
chuť,
-
-
strava v průběhu dne (jaké jsou yinové potraviny, které jsou yangové potraviny, kdy je jíst a proč),
-
strava ženy v průběhu menstruačního cyklu,
- jak jíst v průběhu roku v souladu s naším tělem, abychom byli celý rok zdraví aneb strava dle jednotlivých hybatelů,
- JARO (Hybatel Dřevo)
- LÉTO (Hybatel Oheň)
- POZDNÍ LÉTO/ZAČÁTEK PODZIMU (hybatel Země)
- PODZIM (Hybatel Kov)
- ZIMA (Hybatel Voda)
-
konkrétní potraviny a jejich účinky na zdraví (kurkuma, červená řepa, řapíkatý celer, koriandr, pórek, fenykl, křen, káva, mrkev, čínská pažitka, ředkvičky, petržel, celer, kapusta, čínské zelí, salát, květák, brokolice, artyčok, brambor, lilek, rajče, cibule, česnek, dýně, žampion, hlíva, jablko, hruška, švestka, broskev, meruňka, pomeranč, mandarinka, grep, citron, banán, ananas, granátové jablko, hrozno, meloun, ananas, kiwi, arašídy, jahody, přesnice, ječmen, žito, pohanka, rýže, jáhly, oves, kukuřice, sója, tofu, fazole, adzuki, mugo, hrášek, čočka, kuřecí maso, krůtí maso, vajíčko, kachna, husa, vepřové maso, vepřové nožičky, jehněčí, kůzlečí, králičí, mléko, kapr)
- konstituční typy lidí - charakteristika vlastností (povahové rysy, znaky na těle), vhodné a nevhodné potraviny, nejčastější nemoci pojící se s jednotlivými konstitucemi
- vlhké horko
- suché horko
- suchý chlad
- vlhký chlad
Najdete odpovědi na tyto otázky:
- jak se zbavit silné chuti na sladké?
- proč není vhodné pít zázvorový čaj s citronem?
- na podzim se velmi hodí konzumovat med. Proč?
- myslíte si, že by se v průběhu cyklu ženy měla strava nějak měnit nebo je to jedno?
- proč má těhotná žena chuť na kyselé?
- "snídaně je nejdůležitější jídlo dne" - je to pravda nebo ne?
- je pomerančový džus ráno to nejlepší ke snídani?
- jakou snídani si dát, abychom ráno měli dost energie?
- co znamená "nechat si své tři hříchy"?
- jsou yinoví a yangoví lidé - do které skupiny patříte vy a co máte jíst, abyste se cítili dobře?
- jak si upravíte zmrzlinu, aby nepůsobila na organismus tak chladně?
- proč je "sebevražda" jíst studená jídla a studené nápoje v zimě?
- jaké potraviny byste měli zredukovat, pokud bude vaše dítě nemocné?
- slyšeli jste někdy slovo rýže kondžiho? Co je to a kdy ji využijete, jakou má výhodu?
- proč si nedáte když jste nachlazení smažák s hranolkami a kávu?
Počet zobrazení:
0
.
Rychlé odkazy:
- strava podle tradiční čínské medicíny - www.WebinarStravaTCM.cz
- webinář mikrobiom - www.WebinarMikrobiom.cz (NOVĚ KE STAŽENÍ)
- webinář ženské zdraví - www.WebinarZenskeZdravi.cz
- webinář nespavost - www.WebinarNespavost.cz
- webinář játra - www.WebinarJatra.cz
- webinář ledviny - www.WebinarLedviny.cz
- webinář tinktury - www.WebinarTinktury.cz
- webinář imunita - www.WebinarImunita.cz
- webinář 50 nejen jarních bylin - www.webinar50bylin.cz
- webinář těhotenství a porod - www.WebinarTehotenstvi.cz
- webinář civilizační nemoci - dna, diabetes 2. typu, vysoký LDL cholesterol, vysoký krevní tlak - www.WebinarCivilizacniNemoci.cz
- webinář diabetes 1. a 2. typu - www.WebinarDiabetes.cz
Plánujeme:
- 2024 plánováno
► lymfatický systém - podpora LS pomocí léčivých rostlin, stravy, reflexní terapie a režimových opatření - 2025 plánováno
► tlusté střevo - byliny, prospěšné a ubližující potraviny, vesmír v nás jménem mikrobiom, jóga + mikrobiom v našem těle - co všechno ovlivňuje, co ho poškozuje a jak ho podpořit, aby byl FIT
► kůže - léčba kožních nemocí pomocí léčivých rostlin a úpravy stravy
► minerály a vitamíny v našem těle a jejich přírodní zdroje
Splněno:
2022-2024 splněno
► mikrobiom nejen střeva a jeho vliv na zdraví a nemoci - KE STAŽENÍ ZDE
► ženské zdraví a nemoci - byliny, strava a pohled TČM na ženské potíže - KE STAŽENÍ ZDE
► výroba tinktur - jak vyrobit účinnou tinkturu a neudělat při tom žádnou chybu - KE STAŽENÍ ZDE.
► játra - byliny, tradiční čínská medicína, strava a emoce s játry spojené - KE STAŽENÍ ZDE
► civilizační choroby - diabetes, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak; byliny a strava KE STAŽENÍ ZDE.
► diabetes 2. a 1. typu - dietetika, léčivé rostliny a medicinální houby (natáčení 29.11.2022) - KE STAŽENÍ ZDE
► nespavost - byliny, režimová opatření - KE STAŽENÍ ZDE
► slezina - na co ji v těle potřebujeme z pohledu TČM a jak se projevuje její oslabení, jaké potraviny má a nemá ráda - KE STAŽENÍ ZDE