Online přednáška "diabetes 1 a 2. typu - léčivé rostliny místo léků, strava, pohyb, vliv stresu"

Tisk faktury
Video se věnuje diabetu 1. a hlavně pak 2. typu. Probíráme všechny klíčové informace týkající se brzkých a pozdních příznaků diabetu, stravy (glykemický index potravin, INZULÍNOVÁ REZISTENCE, dále která strava a nápoje jsou a nejsou vhodné pro diabetiky a proč), životosprávy (pohyb, stres, cvičení) a samozřejmě pak léčbě diabetu léčivými rostlinami a medicinálními houbami.
Prodejní cena se slevou
K dispozici jen za399,00 Kč
Celkem bez DPH:399,00 Kč
Hodnota DPH
Cena / kg:
Soubor ke stažení Tooltip
Po nákupu se přihlaste a zde si soubor stáhněte
zuzka-diabetes-snimky-15
zuzka-diabetes-snimky-2
zuzka-diabetes-snimky-3
zuzka-diabetes-snimky-4
zbynek-diabetes-snimky-1
zbynek-diabetes-snimky-2
zbynek-diabetes-snimky-3
312230164_463834255820498_764800038518511244_n
315524654_502139911696268_2530428836943696351_n
317134718_5694981913913730_5012294639772516987_n
IMG_6401
Popis

Délka webináře: 2 hodiny a 47 minut

Formát souboru: MOV

Účinkují:

  • MUDr. Zbyněk Mlčoch (lékař, bylinář s bylinářskou praxí od roku 1994),
  • Mgr. Zuzana Švédová, Dis. (nutriční terapeut, bylinář, historik)

OSNOVA WEBINÁŘE:

ZBYNĚK + ZUZANA DOHROMADY:

  • šmakulády v praxi aneb kolik kostek cukru obsahují různé potraviny, se kterými se můžeme setkat v obchodě

ZBYNĚK:

  • příčina diabetu 1. a 2. typu, patofyziologie nemoci ("co je v těle špatně"),
  • démonizace cukru - je opravdu "bílý jed?)
  • brzká diagnostika diabetu - je důležitější hladina cukru nebo inzulínu v krvi?
  • zásadní pojmy
    • inzulínová rezistence - příčina, následky, léčba
    • citlivost buněk na inzulín a jak ji podpořit
  • následky dlouhodobě vysoké hladiny cukru v krvi - jak zásadně poškozuje naše tělo?
  • jak/čím nahradit lék METFORMIN?
  • jak se vyhnout nežádoucím vysokým hladinám cukru v těle ("spajky") - strava a režimová opatření
  • zdravá snídaně Zbyňka Mlčocha s nízkým glykemickým indexem, která obsahuje také důležité proteiny a tuky - složení
  • výhody a nevýhody zdravé a nezdravé snídaně
  • příznaky diabetu 2. typu
    • brzké příznaky
    • pozdní příznaky (nervy /jak se projevuje neuropatie/, srdce, cévy, dolní končeiny, ledviny, oči)
  • SORBITOL - látka vyskytující v těle při trvale vysokých hodnotách krevního cukru, jak konkrétně ničí zdraví diabetika?, druhy sorbitolu (exogenní, endogenní)
  • hypoglykemický šok - příznaky
  • léčivé rostliny a medicinální houby mající příznivý vliv na diabetes 2. typu, fotografie léčivých rostlin a hub, příklad vyzkoušené směsné tinktury na diabetes
  • léčba neuropatie u diabetiků
  • stres jako faktor metabolických onemocnění, léčivé rostliny způsobující lepší adaptabilitu (zvládání) stresu

 

ZUZANA:

  • typy diabetu (1., 2., gestační, MODY, LADA)
  • vliv genetiky na vznik diabetu 1. a 2. typu u jedince
  • inzulinová rezistence v přehledu
  • jak z bludného kruhu ven - jak vůbec neonemocnět diabetem, pokud máte v rodině diabetes???
  • co je to kortizol a proč ovlivňuje vznik a průběh diabetu?
  • jak se projevuje vysoká hladina kortizolu?
  • vliv stresu na diabetes a metabolická onemocnění, jak se snažit řešit stres?
  • co když už máme diabetes?
  • self-monitoring diabetickým senzorem - glukometr s proužky nebo elektronickým diabetický senzor?
    • jak vypadá monitoring elektronickým senzorem v praxi,
    • co vidíte na mobilu pokud je glykémie v normě, je vysoká nebo nízká?
    • jaká je cena přístroje a doplňků k němu?
    • výhody senzorů
  • vliv bakteriálních a virových onemocnění na hladinu krevního cukru
  • co jsou to ketolátky a jak je v těle snadno měřit?
  • strava u diabetu
    • vyvážený jídelníček je základ
    • sacharidy - mocný sluha, ale zlý pán
    • cukr a glykemický index
    • příklady potravin s vysokým a nízkým glykemickým indexem
  • co je to glykemická nálož a jak se jednoduše vypočítá? proč je pro diabetika důležitá?
  • je lepší jíst třeba jen 2 nebo 3 jídla za den nebo rozprostřít stravu na 5 jídel denně a proč
  • které přílohy mají vysoký glykemický index a nemusí tak být vhodné pro diabetiky?
  • příklady příloh
    • slzovka - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
    • pohanka - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
    • háhly - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
    • quinoa - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
    • bezpluchý oves - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
    • batáty - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
    • ječné kroupy - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
  • bílkoviny
    • proč jsou důležité nejen pro diabetiky?
    • dělení bílkovin,
    • funkce bílkovin,
    • deficit bílkovin,
    • nadměrný příjem bílkovin,
    • kvalitní zdroje bílkovin (např. syrovátka)
  • tuky a diabetes
  • jak tuky dělíme
  • nasycené mastné kyseliny
  • nenasycené mastné kyseliny
  • vliv omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin na diabetes a celkově zdraví jedince
  • proč mají omega-3 mastné kyseliny velmi příznivý vliv na zdraví diabetika?
  • zdroje omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin?
  • transmastné kyseliny - proč destruují naše zdraví?
  • výměnné jednotky - definice, jak snadno vypočítat?
  • nízkosacharidové stravování
  • citlivost na inzulín - minerály, nenasycené mastné kyseliny ad.
  • berberin - co to je, jaký má vliv na tělo deabetika a které potraviny ho obsahují?
  • dřišťál obecný - vliv na tělo diabetika
  • protizánětlivé potraviny
  • jóga a diabetes
  • výhody jógy, výhody hormonální jógy, příklady cviků na podporu slinivky břišní
Počet zobrazení:
0
.