Online přednáška "diabetes 1 a 2. typu - léčivé rostliny místo léků, strava, pohyb, vliv stresu"
Video se věnuje diabetu 1. a hlavně pak 2. typu. Probíráme všechny klíčové informace týkající se brzkých a pozdních příznaků diabetu, stravy (glykemický index potravin, INZULÍNOVÁ REZISTENCE, dále která strava a nápoje jsou a nejsou vhodné pro diabetiky a proč), životosprávy (pohyb, stres, cvičení) a samozřejmě pak léčbě diabetu léčivými rostlinami a medicinálními houbami.
Prodejní cena se slevou
K dispozici jen za399,00 Kč
Celkem bez DPH:399,00 Kč
Hodnota DPH
Cena / kg:
Popis
Délka webináře: 2 hodiny a 47 minut
Formát souboru: MOV
Účinkují:
- MUDr. Zbyněk Mlčoch (lékař, bylinář s bylinářskou praxí od roku 1994),
- Mgr. Zuzana Švédová, Dis. (nutriční terapeut, bylinář, historik)
OSNOVA WEBINÁŘE:
ZBYNĚK + ZUZANA DOHROMADY:
- šmakulády v praxi aneb kolik kostek cukru obsahují různé potraviny, se kterými se můžeme setkat v obchodě
ZBYNĚK:
- příčina diabetu 1. a 2. typu, patofyziologie nemoci ("co je v těle špatně"),
- démonizace cukru - je opravdu "bílý jed?)
- brzká diagnostika diabetu - je důležitější hladina cukru nebo inzulínu v krvi?
- zásadní pojmy
- inzulínová rezistence - příčina, následky, léčba
- citlivost buněk na inzulín a jak ji podpořit
- následky dlouhodobě vysoké hladiny cukru v krvi - jak zásadně poškozuje naše tělo?
- jak/čím nahradit lék METFORMIN?
- jak se vyhnout nežádoucím vysokým hladinám cukru v těle ("spajky") - strava a režimová opatření
- zdravá snídaně Zbyňka Mlčocha s nízkým glykemickým indexem, která obsahuje také důležité proteiny a tuky - složení
- výhody a nevýhody zdravé a nezdravé snídaně
- příznaky diabetu 2. typu
- brzké příznaky
- pozdní příznaky (nervy /jak se projevuje neuropatie/, srdce, cévy, dolní končeiny, ledviny, oči)
- SORBITOL - látka vyskytující v těle při trvale vysokých hodnotách krevního cukru, jak konkrétně ničí zdraví diabetika?, druhy sorbitolu (exogenní, endogenní)
- hypoglykemický šok - příznaky
- léčivé rostliny a medicinální houby mající příznivý vliv na diabetes 2. typu, fotografie léčivých rostlin a hub, příklad vyzkoušené směsné tinktury na diabetes
- léčba neuropatie u diabetiků
- stres jako faktor metabolických onemocnění, léčivé rostliny způsobující lepší adaptabilitu (zvládání) stresu
ZUZANA:
- typy diabetu (1., 2., gestační, MODY, LADA)
- vliv genetiky na vznik diabetu 1. a 2. typu u jedince
- inzulinová rezistence v přehledu
- jak z bludného kruhu ven - jak vůbec neonemocnět diabetem, pokud máte v rodině diabetes???
- co je to kortizol a proč ovlivňuje vznik a průběh diabetu?
- jak se projevuje vysoká hladina kortizolu?
- vliv stresu na diabetes a metabolická onemocnění, jak se snažit řešit stres?
- co když už máme diabetes?
- self-monitoring diabetickým senzorem - glukometr s proužky nebo elektronickým diabetický senzor?
- jak vypadá monitoring elektronickým senzorem v praxi,
- co vidíte na mobilu pokud je glykémie v normě, je vysoká nebo nízká?
- jaká je cena přístroje a doplňků k němu?
- výhody senzorů
- vliv bakteriálních a virových onemocnění na hladinu krevního cukru
- co jsou to ketolátky a jak je v těle snadno měřit?
- strava u diabetu
- vyvážený jídelníček je základ
- sacharidy - mocný sluha, ale zlý pán
- cukr a glykemický index
- příklady potravin s vysokým a nízkým glykemickým indexem
- co je to glykemická nálož a jak se jednoduše vypočítá? proč je pro diabetika důležitá?
- je lepší jíst třeba jen 2 nebo 3 jídla za den nebo rozprostřít stravu na 5 jídel denně a proč
- které přílohy mají vysoký glykemický index a nemusí tak být vhodné pro diabetiky?
- příklady příloh
- slzovka - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
- pohanka - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
- háhly - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
- quinoa - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
- bezpluchý oves - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
- batáty - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
- ječné kroupy - co to je, jaké obsahuje látky, jak prospívá zdraví a diabetikům, příklady jídel
- bílkoviny
- proč jsou důležité nejen pro diabetiky?
- dělení bílkovin,
- funkce bílkovin,
- deficit bílkovin,
- nadměrný příjem bílkovin,
- kvalitní zdroje bílkovin (např. syrovátka)
- tuky a diabetes
- jak tuky dělíme
- nasycené mastné kyseliny
- nenasycené mastné kyseliny
- vliv omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin na diabetes a celkově zdraví jedince
- proč mají omega-3 mastné kyseliny velmi příznivý vliv na zdraví diabetika?
- zdroje omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin?
- transmastné kyseliny - proč destruují naše zdraví?
- výměnné jednotky - definice, jak snadno vypočítat?
- nízkosacharidové stravování
- citlivost na inzulín - minerály, nenasycené mastné kyseliny ad.
- berberin - co to je, jaký má vliv na tělo deabetika a které potraviny ho obsahují?
- dřišťál obecný - vliv na tělo diabetika
- protizánětlivé potraviny
- jóga a diabetes
- výhody jógy, výhody hormonální jógy, příklady cviků na podporu slinivky břišní
Hodnocení
Zatím zde není žádné hodnocení tohoto produktu.