-
Co potřebujeme k výrobě tinktury?
- Proč používáme právě líh při výrobě tinktur?
- Jak se vyrábí a co je to glycerol, jak se využívá při výrobě lihoglycerinových (pupenových) a bezalkoholových tinktur? Práce s glycerolem.
- Je pro výrobu tinktur lepší glycerol nebo líh (etanol)?
-
Jak a kdy sbírat části léčvých rostlin pro tinkturu, příklady vhodného času sběru rostlin a hub.
- Co je to třetí cesta ke zdraví a jak aktivovat sebeléčebné a sebeúzdravné mechanismy v těle.
-
Kolika% alkohol použít a jaký alkohol nejčastěji používáme?
-
Kde levně sehnat koncentrovaný líh?
-
Pomůcky pro výroby tinktur.
-
Úvaha: raději jednodruhovou nebo směsnou tinkturu?
- Kolik gramů byliny nebo medicinální houby dát do litru lihu?
-
Hmotnosti, objemy a přepočty surovin.
-
Postup výroby tinktury krok za krokem.
-
Co je to rychlená tinktura a jak ji vyrobit?
- Co je to macerace a perkolace?
-
Jak to udělat, aby tinktura po slití nebyla zakalená?
-
Které rostliny se ve vodě "nevyluhují" a v alkoholu ano?
-
Výhody tinktur.
-
Dávkování tinktur u dospělých a dětí.
-
Jak dávat tinkturu dítěti, aby v ní nebyl alkohol?
-
Od jakého věku je možné užívat tinktury?
- Mohou užívat tinktury těhotné ženy?
-
Příklady směsných tinktur s uvedením objemových dílů - posílení imunity a nachlazení, neuropatie, zvětšená prostata a prevence rakoviny prostaty, klimakterium, migréna.
-
Kolik léčivek maximálně do směsné tinktury?
- Co je to třetí cesta ke zdraví?
- Jaké jsou zdravotní přínosy vína na lidské zdraví, kolik vína max. vypít denně (muž, žena), které víno je zdravější.
-
Oficiální výroba tinktur a byrokracie - výrobní prostory, podmínky, zákonny a vyhlášky, dotčené úřední orgány a výrobní evidence, možnost použití vlastních vypěstovaných nebo vlastnoručně nasbíraných léčivek do oficiálně prodávaných tinktur.
- Historie výroby tinktur aneb jak to začalo.